Adverteren op Instagram

Bij adverteren op social media denken heel veel mensen direct aan Facebook. Maar dit is niet altijd het juiste social media kanaal dat past bij jouw bedrijf. Zo kun je er ook voor kiezen om te adverteren op Instagram. Met meer dan 8,5 miljoen gebruikers in Nederland is dit ook een enorm groot en belangrijk platform waar heel veel mogelijkheden liggen. Het Neefje van ondersteunt jouw marketingstrategie door het maken en instellen van advertenties op Instagram, die jouw (potentiële) klanten gaan overtuigen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat is een Instagram advertentie? 

Naast het adverteren op Facebook kun je dus ook adverteren op Instagram. In de basis werkt dit hetzelfde als Facebook: je stelt een mediabudget in, maakt een campagne aan met advertenties en je kiest een doelgroep. Vervolgens wordt de advertentie op Instagram getoond! Ze worden weergegeven op de tijdlijn van de gebruikers die interesse hebben in de producten of diensten die je verkoopt. Deze doelgroep kun je zelf instellen. In de advertentie kun je jouw doelgroep doorverwijzen naar jouw website, waar ze contact kunnen opnemen of direct een aankoop kunnen doen.

Wat zijn de voordelen van adverteren op Instagram? 

1: Jongere doelgroep

De doelgroep op Instagram is over het algemeen jonger dan op verschillende andere platformen, zoals Facebook. Zo is meer dan 50% van de gebruikers jonger dan 35 jaar. Dit maakt Instagram erg aantrekkelijk voor bedrijven die een jongere doelgroep hebben.

2: Visuele content

Instagram draait om visuele content. Dit is terug te zien aan de manier waarop berichten in de tijdlijn vertoond worden. Zo draait het vooral om de afbeelding, die is bovenaan de post groot zichtbaar. De tekst staat daaronder en is minder aanwezig. Met een duidelijke afbeelding en een goede ‘call to action’ knop zien gebruikers direct waar de advertentie over gaat en worden ze gemakkelijk doorverwezen naar de gewenste pagina op jouw website.

3: Instagram Stories

Een van de mogelijkheden van het adverteren op Instagram zijn de Instagram Stories. Dit is een functie van Instagram waarbij gebruikers voor 24 uur een foto of een video delen met hun volgers. Door te adverteren met een Instagram-story, verschijnt jouw advertentie tussen de Stories van gebruikers. Stories worden steeds populairder, hier adverteren is dus een interessante mogelijkheid.

4: Gemakkelijk te combineren met adverteren op Facebook

Doordat advertenties op Instagram in dezelfde omgeving ingesteld worden als Facebookadvertenties, zijn ze ook mooi te combineren. Zo kun je de campagne zo instellen dat het platform automatisch bedenkt op welk platform de beste resultaten gehaald zullen worden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de touwtjes zelf in handen te nemen en zelf te beslissen waar je jouw advertenties wilt laten vertonen.

Hoeveel kost adverteren op Instagram? 

Het is aan te raden om minimaal 5 euro per dag te besteden aan adverteren op Instagram. Met dit budget worden genoeg mensen bereikt en je advertenties voldoende getoond om meetbare resultaten te krijgen. Mocht je graag meer resultaten willen behalen, dan kan je dit bedrag altijd verhogen.

Adverteren op Instagram uitbesteden

Weet je niet zo goed hoe je campagnes op de juiste manier moet instellen om je doelen te bereiken? Bij Het Neefje van maken wij vanaf 275 euro per maand de campagnes en de advertenties, stellen de juiste doelgroep in en voeren een maandelijkse optimalisatie van je campagnes uit. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw bedrijf in kaart te brengen, wij helpen je graag!

Wij komen graag met je in contact!

Luister naar de data en je doelgroep. Creëer. Meet. Optimaliseer. En groei harder! Weet je niet waar je moet beginnen? Een van onze talentvolle studenten denkt graag met je mee om de content zo effectief mogelijk in te zetten.