Adverteren op LinkedIn

LinkedIn is hét zakelijke social media platform, met dagelijks meer dan 750.000 actieve gebruikers – in Nederland alleen al! Je profiel op LinkedIn is als het ware je digitale CV, waar al je interesses, werkervaring, skills en je huidige functie op te zien zijn. Dit geldt ook voor je bedrijf: de pagina van je bedrijf werkt als je digitale visitekaartje. Dit maakt adverteren op LinkedIn erg interessant voor b2b bedrijven. Het geeft je veel mogelijkheden om je merk bekend(er) te maken binnen jouw branche en onder jouw potentiële doelgroep.

Hoe werkt adverteren op LinkedIn?

Adverteren op LinkedIn doe je via de ‘LinkedIn Campaign Manager’. Maak een advertentieaccount aan en koppel de LinkedIn pagina van je bedrijf. Binnen het advertentieaccount stel je de campagnes in en krijg je inzicht in de resultaten. Bij het aanmaken van een campagne stel je eerst de doelstelling in: wil je meer naamsbekendheid, leads genereren of websitebezoeken krijgen? Vervolgens stel je een doelgroep in en voeg je afbeeldingen en teksten toe. Zodra de campagne live gaat, krijgt de doelgroep de advertenties te zien in hun tijdlijn.

Wat zijn de voordelen van adverteren op LinkedIn?

1: Geschikt voor B2B

Omdat dit platform vooral gebruikt wordt voor zakelijke doeleinden, is het uitermate geschikt voor bedrijven die in de B2B business zitten. Dit is terug te zien in de cijfers: 92% van de B2B bedrijven heeft LinkedIn in hun marketingstrategie meegenomen. Met advertenties op LinkedIn richt je je op de bedrijven die voor jou interessant zijn. Dit doe je door middel van het instellen van de juiste doelgroep, zodat jouw advertenties aan de juiste personen getoond worden.

2: Unieke targeting opties

Los van de basisgegevens, zoals demografische kenmerken en de locatie, kun je op LinkedIn ook een aantal zakelijke variabelen instellen. Deze variabelen zorgen ervoor dat je advertenties aan de juiste doelgroep getoond worden. Zo kun je specifieke bedrijfsnamen invoeren die je graag wilt bereiken. Daarnaast kun je een specifieke functie targeten of je advertenties richten op mensen die bepaalde vaardigheden hebben.

3: Adverteren met vacatures

Ben je op zoek naar nieuwe collega’s, maar krijg je weinig reacties op je vacature? Dan kun je ervoor kiezen om op LinkedIn te adverteren met deze vacature. Doordat je op LinkedIn je doelgroep kunt selecteren op functie, kun je heel specifiek de juiste doelgroep bereiken. Zo kun je ervoor kiezen om jouw vacature alleen te tonen aan mensen die dezelfde of een vergelijkbare functie hebben als jouw openstaande vacature. Hierdoor krijgen alleen de mensen die echt geschikt zijn voor jouw functie de advertentie te zien. Zo is de kans groter dat ze op je vacature reageren.

Wat zijn de kosten van adverteren op LinkedIn?

Adverteren op LinkedIn is vaak kostbaarder dan adverteren op Facebook. Het minimale budget per campagne is 10 euro per dag. Deze 10 euro kun je wel over meerdere advertenties verspreiden, zo lang ze maar onder dezelfde campagne vallen. Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op.

LinkedIn advertenties uitbesteden?

We gaan aan de slag met advertenties om meer naamsbekendheid voor je bedrijf te krijgen. Eerst gaan we samen om tafel om te bespreken hoe we jouw marketingstrategie kunnen vertalen naar de marketingactiviteiten die wij gaan uitvoeren. Vervolgens maken we een planning, waarbij we gaan kijken naar hoe jouw bedrijf de komende maanden online gaat groeien. Hebben we jouw doelstelling voor ogen en een strakke planning? Dan gaan wij aan de slag met het maken van campagnes. Deze optimaliseren we iedere maand, zo zorgen we ervoor dat de resultaten continu verbeteren.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van adverteren op LinkedIn? Wij bieden al pakketten vanaf 275 euro per maand! Neem contact op en we bespreken graag de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Wij komen graag met je in contact!

Luister naar de data en je doelgroep. Creëer. Meet. Optimaliseer. En groei harder! Weet je niet waar je moet beginnen? Een van onze talentvolle studenten denkt graag met je mee om de content zo effectief mogelijk in te zetten.