Adverteren op social media 

Adverteren op social media is voor steeds meer bedrijven een belangrijk onderdeel van marketing. Het is dan ook een bijzonder effectieve manier om heel specifiek jouw doelgroep aan te spreken en meer verkeer te genereren naar je website, winkel of Facebookpagina.

Op social media zijn de budgetten laagdrempelig, in vergelijking met adverteren via Google Ads. Daarnaast zijn er veel verschillende mogelijkheden door de vele instellingen waar je zelf invloed op hebt. Dit maakt adverteren op social media geschikt voor bijna iedere ondernemer. Ben je benieuwd naar wat adverteren voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Wat kun je met een sociale media campagne bereiken?

Als je social media campagnes goed inzet, kun je heel veel bereiken. Omdat je per campagne een specifieke doelstelling en doelgroep kunt instellen, bereik je precies de mensen die interesse hebben in jouw dienst of product. Wat de specifieke doelstelling is, hangt af van het doel van je online marketingstrategie. Aan de hand van een kennismakingsgesprek vertel je ons jouw doel en strategie en vertalen we deze naar geschikte campagnes. Deze doelstellingen kunnen onder andere de volgende zijn:

1: Naamsbekendheid vergroten

Het vergroten van je naamsbekendheid zorgt ervoor dat jouw doelgroep eerder aan jouw bedrijf denkt, wanneer ze een product of dienst willen aanschaffen dat jij verkoopt. Door jouw USP’s (Unique Selling Points) te benoemen in de advertenties, maakt de doelgroep kennis met je bedrijf en weten ze direct waarom ze bij jouw een product of dienst moeten aanschaffen.

2: Winkelbezoek vergroten

Wil je graag het aantal bezoekers in je fysieke winkel vergroten? Dan kun je via je advertenties de doelgroep bewust maken van de locatie van je winkel. Vervolgens nodig je de mensen in de advertentie uit om bij je langs te komen! Hierbij stel je een lokale doelgroep in, zodat de mensen die dichtbij je winkel wonen de advertentie te zien krijgen.

3: Aantal volgers verhogen

Daarnaast kan adverteren op social media het aantal mensen dat je volgt verhogen. Dit doe je door bijvoorbeeld een winactie te organiseren en te zorgen dat mensen je pagina in de gaten moeten houden voor de uitslag. Hierdoor gaan mensen je bedrijf online volgen en blijven ze na de winactie ook op de hoogte van alle organische berichten die je plaatst.

4: Meer verkeer naar je website sturen

Met een verkeerscampagne stuur je de doelgroep naar een specifieke webpagina. Hiermee verhoog je het websiteverkeer en stuur je de doelgroep direct vanuit de advertentie naar de juiste webpagina toe. Hier kunnen ze bijvoorbeeld meer informatie vinden of een online catalogus bekijken.

5: Online producten verkopen

Voor e-commerce bedrijven is adverteren op social media een belangrijke manier om online meer producten te verkopen. Alhoewel mensen via een social media kanaal niet direct een product kunnen kopen, kun je het product wel uitlichten met een campagne. Via deze campagne kun je jouw doelgroep doorsturen naar je website, waar ze het product kunnen aanschaffen!

Hoe wij een succesvolle sociale media campagne voor jou maken

Een succesvolle social media campagne begint bij een doelstelling. Tijdens een kennismakingsgesprek kijken we welk doel het beste bij jouw bedrijf past. Ook kijken we naar wie jouw doelgroep is en wat hun interesses zijn. 

Vervolgens maken we een campagne die we aan jou voorleggen. Samen zorgen we ervoor dat de advertentie geheel naar jouw wens is en past bij jou en je bedrijf. Als de campagne eenmaal live staat, optimaliseren wij deze elke maand. Zo zorgen we ervoor dat de campagne up-to-date blijft en de resultaten steeds verbeteren. Ook geven we je een maandelijkse update met de resultaten van de campagnes. Zo weet je constant waar je staat en wat je kunt verwachten!

Via welke kanalen kunnen wij met social media adverteren?

Bij Het Neefje van kunnen we voor jou adverteren via drie verschillende kanalen: Facebook, Instagram en LinkedIn. Voor B2C bedrijven is adverteren op Facebook of Instagram erg interessant, vanwege het grote aantal gebruikers en de mogelijkheden om een hele specifieke doelgroep samen te stellen. LinkedIn is hét zakelijke platform waar vooral door B2B bedrijven op geadverteerd wordt. Advertenties op LinkedIn kunnen ook op basis van functies of bedrijven vertoond worden aan de juiste mensen.

Betaalbare social media beheer

Wil jij graag hulp bij het beheren van jouw social media? Bij Het Neefje van bieden we al pakketten aan vanaf slechts € 275,- per maand. Voor dit bedrag maken wij twee campagnes, leggen we deze aan je voor, zetten deze live en optimaliseren en rapporteren we elke maand. Zo zorgen we dat jouw bedrijf online groeit! Neem contact met ons op om te sparren over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.