Hulp nodig bij het schrijven van blogs?

Ben jij op zoek naar een manier om jouw producten of diensten onder de aandacht te brengen en tegelijkertijd te werken aan je SEO? Blogs zijn je vriend!

Het schrijven van blogs

Blogs zijn een bijzonder effectieve manier om ervoor te zorgen dat jouw website hoger in Google komt te staan. Door rekening houden met technische zaken, zoals het gebruiken van zoekwoorden, zal je website steeds beter gevonden én gelezen worden. Daarnaast zijn blogs een sterk wapen om aan (potentiële) klanten uit te leggen hoe jouw product werkt of waarom ze met jou in zee moeten gaan. Het schrijven van blogs heeft allerlei voordelen, waaronder:

Het zorgt voor meer bezoekers op jouw website;

Je bereikt je doelgroep;

Je laat zien dat jij dé expert bent.

Wil jij met blogs hoger in Google komen te staan? Neem contact met ons op voor een adviesgesprek!

Meer bezoekers op je website

Meer bezoekers op jouw website: dat wil iedere ondernemer! Maar hoe helpt het schrijven van blogs daarbij? Bij het gebruik van de juiste zoekwoorden zorgt Google ervoor dat de pagina hoger in Google komt te staan. Dit zorgt vervolgens voor meer bezoekers op je website. Ook wordt een blog vaker gelezen als de tekst voor de lezer interessant is. Hoe relevanter de zoekwoorden zijn en hoe beter de tekst opgebouwd is, hoe vaker je website op Google gevonden én aangeklikt wordt!

Blog beginnen 

Wil je beginnen met het schrijven van sterke blogs, maar weet je niet waar je moet beginnen? Denk eerst eens na over een aantal onderwerpen waar je over kunt schrijven. Dit kan heel breed zijn, zolang het maar met jouw bedrijf en je producten of diensten te maken heeft.

Ook een zoekwoordenonderzoek is een belangrijk onderdeel. Bij zo’n onderzoek kijk je naar welke zoektermen er door jouw (potentiële) klanten gebruikt worden in zoekmachines als Google. Door deze zoekwoorden vervolgens te verwerken in jouw blog, zal je blog beter gevonden worden in Google en trek je dus meer bezoekers naar je website.

Vervolgens zorg je ervoor dat de tekst ook nog eens leuk én relevant is voor de lezer. Het is van belang om linkjes te plaatsen naar andere blogs of pagina´s op je website en om te linken naar de producten of diensten die je beschrijft in je blog.

Bloggen kan, zeker in het begin, veel tijd in beslag nemen. Hier komt het team van Het Neefje van om de hoek: onze copywriters ontzorgen je hier graag bij!

Blogs laten schrijven

Onze copywriters zijn ambitieuze studenten die zich graag voor jou inzetten. Ze hebben een passie voor online marketing, ze volgen allerlei relevante cursussen en ze krijgen ondersteuning van senior online marketing specialisten. Ons team helpt je onder andere bij de volgende werkzaamheden rondom het schrijven van blogs:

We voeren een zoekwoordenonderzoek uit;

We kijken naar jouw doelgroep en passen onze schrijfstijl hierop aan;

We nemen interne links mee naar de juiste plekken op je website;

Heb je eenmaal een of meerdere interessante blogs op je website staan? Zorg er dan voor dat je ze meeneemt in social media posts, nieuwsbrieven en in je Google Ads. Ook hier helpen wij je natuurlijk graag bij.