Dé voordelen van online adverteren 

Het internet is tegenwoordig onmisbaar en ook potentiële klanten surfen constant over het web. Als ondernemer is het daarom extra belangrijk om online goed vindbaar en zichtbaar te zijn voor deze potentiële klanten. Je website is namelijk hét visitekaartje van jouw bedrijf en je wilt natuurlijk dat de site dagelijks veel bezoekers trekt. Het trekken van bezoekers kun je doen door middel van online adverteren. Dit is een uitstekend hulpmiddel voor het behalen van meer websiteverkeer en conversies. Ben je benieuwd naar waarom jij met jouw bedrijf zou moeten starten met online adverteren? Wij hebben alle zes voordelen voor je op een rijtje gezet. 

  • Vergroten van je zichtbaarheid en vindbaarheid

Eén van de belangrijkste voordelen van online adverteren is dat het de vindbaarheid van je website vergroot. Door via Google Ads te adverteren kun je ervoor zorgen dat je bovenaan komt te staan bij bepaalde zoekresultaten. Bij social media advertising werkt het net iets anders, hierbij verschijnt de advertentie in de tijdlijn van de door jou gekozen doelgroep. 

  • Specifieke targeting 

Wanneer je de doelgroep in kaart hebt gebracht en het klantprofiel kent, kun je advertenties heel specifiek aan een bepaalde doelgroep richten. Er zijn namelijk heel veel verschillende targeting opties beschikbaar binnen online advertising. Je kunt bijvoorbeeld je doelgroep selecteren op leeftijd, geslacht en woonplaats, maar ook op studierichting, zoekwoorden of op personen die jouw website al eens hebben bezocht. 

  • Inzichtelijke resultaten

Tijdens en na het online adverteren kun je heel overzichtelijk en in details de resultaten van de campagne bekijken. Hierdoor ben jij voor toekomstige advertenties altijd op de hoogte van hoe je deze nog beter kunt maken. 

  • Budget effectief inzetten

Bij online adverteren betaal je enkel voor echte kliks. Zo kosten de personen die je advertentie zien, maar er niet op klikken verder niks. Hierbij is het wel belangrijk dat je de campagnes goed afstelt en niet willekeurige zoekwoorden inzet. Op het moment dat jouw online campagne goed is ingesteld, zet je het budget effectief in en bereik je met minder geld meer klanten. Een ander voordeel van online adverteren is dat je zelf het dagbudget kunt bepalen en instellen. Om die reden ben je dus nooit meer geld kwijt zonder dat je dit zelf wilt.

  • Betrokkenheid

Tijdens het online adverteren kun je gemakkelijk de interactie meten van je advertentie. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel tijd er door een bezoeker wordt besteed op de website, welke producten zij bekijken en of de advertentie ook daadwerkelijk leidt tot een conversie.

  • Online adverteren via verschillende kanalen

Er zijn veel verschillende kanalen waarmee je online kunt adverteren. Google Ads en Facebook zijn enkele voorbeelden hiervan. Je kunt via talloze mogelijkheden adverteren, wel is het aan te raden op zoek te gaan naar een platform waar jouw doelgroep zich het meest bevindt. 

 

Starten met online adverteren? 

Wil jij graag starten met online adverteren maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Onze talentvolle studenten van HetNeefjevan beschikken over de juiste kennis en middelen om jouw bedrijf te laten groeien met online adverteren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of ontvang je graag meer informatie? Neem vrijblijvend contact op!