Social Media

Social media is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Bijna elk bedrijf heeft wel een Facebook, Instagram of LinkedIn account. Maar niet iedereen is even actief op deze platformen, ondanks dat dit wél van grote waarde is voor ieder bedrijf. Zo kan je met social media naamsbekendheid creëren voor je bedrijf, je volgers op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en nieuwe gebruikers bereiken die binnen jouw doelgroep vallen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Social media content

Is jouw bedrijf goed zichtbaar op social media? Door relevante content op social media te plaatsen, draag je bij aan jouw online zichtbaarheid. Het is hierbij belangrijk om consistent berichten te plaatsen, je volgers op de hoogte te houden van je bedrijf en de producten en diensten die je aanbiedt.

Adverteren op social media 

Adverteren op social media is voor steeds meer bedrijven een belangrijk onderdeel van de marketing aanpak. Het is dan ook een bijzonder effectieve manier om heel specifiek jouw doelgroep aan te spreken en meer verkeer te genereren naar je website, winkel of Facebookpagina.

Wat is social media marketing?

Social media marketing is erg breed. Het omvat alle marketingactiviteiten die op één of meerdere social media platformen uitgevoerd worden. Deze activiteiten zijn niet alleen adverteren, maar kunnen ook het plaatsen van organische berichten of het maken van Instagram Stories zijn: de mogelijkheden zijn enorm!

Het nut van social media marketing

Social media marketing is een belangrijk onderdeel van iedere marketing aanpak. Doordat bijna iedereen dagelijks één of meerdere social media kanalen gebruikt, is er een grote groep mensen die passen in de potentiële doelgroep voor je advertenties. Daarnaast bieden de verschillende platformen veel mogelijkheden. Met het plaatsen van organische berichten bouw je een loyale basis volgers op die misschien wel vaker een product of dienst bij je wil kopen. Als je wilt adverteren, kun je niet alleen kiezen uit meerdere doelstellingen, maar ook de doelgroep en campagne zo inrichten zoals jij dat wil!

Welke social media platformen zijn interessant voor bedrijven?

Elk social media platform heeft zijn eigen unieke doelgroep. Zo worden Facebook en Instagram veel gebruikt door B2C bedrijven om de consumenten van hun product of dienst te bereiken. LinkedIn is juist vooral een zakelijk platform, waar veel geadverteerd wordt door B2B bedrijven. Daarnaast heb je ook de ‘nieuwere’ platformen als TikTok en Snapchat, die beide een wat jongere doelgroep hebben.

Social media uitbesteden

Wil je graag actief zijn op social media, maar heb je er geen tijd voor of weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Vanaf 275 euro per maand kunnen wij jou al ondersteunen en ontzorgen met het creëren van organische berichten of (betaalde) campagnes. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we de plannen en doelen voor de komende maanden, waarna we aan de slag gaan met het maken van social media content en advertenties voor jouw bedrijf. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!