SEO teksten schrijven

Heb jij wel eens nagedacht over SEO? SEO – zoekmachine optimalisatie in het Nederlands – zorgt ervoor dat jouw website beter gevonden wordt in zoekmachines. Bij SEO focus je je onder andere op het schrijven van teksten, op een manier zodat zoekmachines zoals Google jouw website goed weten te vinden én begrijpen waar het over gaat. Doe je dit goed, dan zal je website hoger in de zoekresultaten naar voren komen en dus beter bezocht worden.

Waar je rekening bij moet houden met het schrijven van SEO-teksten

Eerst bepaal je jouw doelgroep en de manier waarop je jouw doelgroep wilt aanspreken;

Daarna bepaal je het doel van de pagina. Wil je producten verkopen, je bezoekers informeren of heb je een ander doel in gedachten?

Met een zoekwoordenonderzoek bepaal je de juiste, relevante zoekwoorden.

Denk na over technische details, zoals de titel, de headers en de meta-omschrijving.

Hulp nodig bij het schrijven van sterke SEO-teksten voor jouw website? Wij helpen je graag: neem contact met ons op.

Kom bovenaan in Google met een sterke SEO-strategie

Wil jij met jouw website bovenaan in de zoekresultaten op Google komen? Door in te zetten op zoekwoorden met een hoge zoekfrequentie en weinig concurrentie, zal je website beter gevonden worden. Deze zoekwoorden verwerk in je in de tekst en in de titel(s). Ook alternatieven voor de termen neem je mee. Google wordt namelijk steeds slimmer en begrijpt dat die termen alternatieven zijn voor jouw hoofd-zoekwoord: door dit soort slimme trucs toe te passen, zal je langzamerhand steeds hoger in de zoekresultaten komen te staan.

Vergroot je lokale bereik met lokale SEO

Focus jij je met jouw bedrijf specifiek op de regio Groningen? Je kunt SEO heel goed lokaal inzetten. Je maakt dan teksten die heel specifiek op de omgeving Groningen geschreven zijn. Door zoekwoorden als ‘Groningen’ in combinatie met andere relevante termen te verwerken in je tekst, zal jouw website op die hele specifieke termen gevonden worden.

Voordat wij aan de gang gaan met het schrijven van teksten, doen we altijd een uitgebreid onderzoek naar zoekwoorden. Zo weten we precies waar winst te behalen valt en welke zoektermen we gaan gebruiken in onze teksten.

Website teksten laten schrijven

Wil je graag beter online gevonden worden, maar heb je geen tijd om je met SEO bezig te houden? Of twijfel je over waar je moet beginnen met je SEO-strategie? Het team van Het Neefje van staat voor je klaar! Onze copywriters hebben ervaring met allerlei verschillende doelgroepen en onderwerpen. Dit zetten ze graag voor jou in om ijzersterke teksten te schrijven, die perfect aansluiten bij jouw producten en klanten. Voordat je het weet, wordt jouw website beter gevonden via de zoekmachines!