Wat is online zichtbaarheid en hoe kun je dit vergroten?

Online zichtbaarheid is ook wel de manier waarop jouw bedrijf te vinden is op het internet. Wellicht heb je al een mooie website en verschillende social media kanalen opgezet, maar heb je nog geen idee hoe je dit effectief kunt gaan inzetten. Want hoe kun je bijvoorbeeld Facebook of Instagram gebruiken om potentiële klanten te bereiken? En wat is het nut van die mooie website? Met deze vijf tips weet jij hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw onderneming straks beter online zichtbaar is. 

Wat is online zichtbaarheid?

Voordat je gaat nadenken over hoe jouw bedrijf beter online zichtbaar kan worden, is het handig eerst voor jezelf duidelijk te hebben wat online zichtbaarheid daadwerkelijk is. Online zichtbaarheid is dat jouw online kanalen zoals social media en je website goed te zien zijn op het internet en in zoekmachines zoals Google.Online zichtbaarheid is belangrijk omdat het zorgt voor online verkeer, een duurzame investering is en het bijdraagt aan het bereiken van specifieke bedrijfsdoelen. 

 

Vijf tips voor het verbeteren van de online zichtbaarheid van je onderneming

 

  • Een goede strategie

Veel ondernemers maken verschillende social media accounts zonder van te voren na te denken over een geschikte strategie.Voordat je begint met social media is het van belang eerst de doelgroep te bepalen die je wilt bereiken. Daarnaast is het essentieel dat je uitzoekt op welke platformen jouw doelgroep geregeld actief is. Zorg ervoor dat je niet op alle social media platformen accounts aanmaakt, maar je focust op slechts een aantal belangrijke kanalen. Ben je benieuwd naar de voordelen van social media? Bekijk dan dit artikel op onze website

 

  • Deel boeiende content 

Afhankelijk van waar jouw doelgroep actief is, is het belangrijk om regelmatig interessante content te delen die relevant is voor je doelgroep.Je kunt bijvoorbeeld een blog of video plaatsen op de website en deze delen via verschillende social media kanalen.Op deze manier ben je actief bezig met het vergroten van je online aanwezigheid én bereik je een steeds groter publiek. 

 

  • Een sterke website

Potentiële klanten zullen eerst geregeld op een website kijken voordat zij tot actie over gaan. Wanneer deze niet goed werkt omdat sommige pagina’s bijvoorbeeld een lange laadtijd hebben, zullen bezoekers snel afhaken. Zorg er dus voor dat de website van jouw bedrijf veilig en gebruiksvriendelijk is, een heldere navigatie bevat, je unieke content plaatst en dat de USP’s van jouw onderneming duidelijk naar voren komen. 

 

  • Start met Google Ads campagnes

Door het inzetten van gerichte online marketing campagnes kun je meer bezoekers genereren wat weer leidt tot meer leads en verkoop. Wanneer je Google advertenties inzet verschijn je op het juiste tijdstip in de zoekresultaten van Google. Wil je meer weten over online adverteren? Bekijk dan onze website!

 

  • Meten is weten

Wanneer je eenmaal online zichtbaar bent is het uitdaging om dit ook daadwerkelijk te blijven. Dit doe je door constant de online prestaties van je onderneming te monitoren. Aan de hand van deze resultaten kun je content optimaliseren en blijf je inspelen op de behoeftes van de doelgroep.

 

Heb jij hulp nodig bij het vergroten van jouw online aanwezigheid? 

Ondanks deze tips kan het bij een gebrek aan tijd, kennis en een beperkt marketingbudget nog steeds een uitdaging zijn daadwerkelijk aan de slag te gaan met de online zichtbaarheid van je onderneming. In dat geval schieten onze talentvolle studenten van Het Neefje van je graag te hulp. Wij bieden studenten de kennis en technologie die zij nodig hebben om jou als ondernemer te helpen met al je online marketing vraagstukken. Wil je meer informatie over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!